Szent II.János Pál Iskolaközpont logo

Szent II. János Pál Iskolaközpont

Erények

 

Mi a helyzet az erényekkel?

Ezt a kérdést teszik fel nekem mostanában a legtöbbször a szülők, így arra gondoltam, néhány mondatban megválaszolnám:

„Törekedjetek a szeretetre” olvashatjuk a Korintusiaknak írt levélben (1 Kor 14,1). De hogyan? Merül fel bennünk jogosan a kérdés.

Éves céljaink között sok más mellett az alábbi is szerepel: „A nevelés egy folyamatos Krisztussá alakulás, melyben az ember Krisztust ölti magára szívében és cselekedeteiben.”

Ezeket szem előtt tartva kéthavonta kitűzünk egy konkrét erényt, melyre kiemelten törekszünk az óvodában és az iskolában egyaránt, továbbá a hatékony munka érdekében kérjük a családokat, hogy az otthoni nevelésnek is legyen kiemelt feladata.  Ezeket a csendes percek alkalmával megbeszéljük. Mit is jelent? Hogyan tudjuk ez által a szeretetet közvetíteni embertársaink felé? Melyek azok a cselekedetek, amik által ezeket gyakorolni tudjuk? Igyekszünk ilyen helyzeteket teremteni, azokat megláttatni a gyermekekkel, továbbá minél több lehetőséget biztosítani ezek gyakorlására.

Kérjük a kedves szülőket, hogy az esti vagy hétvégi minőségi idő eltöltése alkalmával próbálják időnként a beszélgetéseket úgy irányítani, hogy erről is szó essen, továbbá a hétköznapokban adódó helyzeteket a gyermekekkel felismertetve, lehetőséget biztosítani ezek gyakorlására, hogy ez által ők is Krisztus kis apostolaivá válhassanak.

                                                           Zsin Orsolya

 

2018.

Januári és februári erényünk az ERŐFESZÍTÉS.

Márciusi és áprilisi erényünk a MEGBOCSÁJTÁS.

Májusi és júniusi erényünk a HÁLA.

Szeptemberi és októberi erényünk a FEGYELEM.

Novemberi és decemberi erényünk az OKOSSÁG.

2019.

Januári és februári erényünk az IGAZSÁGOSSÁG.

Márciusi és áprilisi erényünk az ERŐSSÉG.

Májusi és júniusi erényünk a MÉRTÉKLETESSÉG.