Szent II.János Pál Iskolaközpont logo

Szent II. János Pál Iskolaközpont

Könyvtár

Könyvtárunkban található dokumentumokról az alábbi online katalógusban kereshetsz.

KATALÓGUS

Belépés után a „Tovább a kereséshez” kattintásával jelenik meg a katalógus felülete, esetlegesen további segítséget az oldalon találsz. (Amennyiben a keresett dokumentum kölcsönözve van és szeretnéd előjegyezni, vagy további kérdésed van írj a email címre.)

A KÖNYVTÁR NYITVATARTÁSÁT

az adott félév órarendje befolyásolja, a könyvtárban tartott és a tanárok által tartott órák miatt, így minden év elején módosításra kerül.
Hétfő és csütörtök között 9-15 óra között van nyitva a könyvtár.

Üzenetet hagyhatsz:
Szigethy Katalin ,
06 1 201-43-28/140,
ezen kívül az iskolai titkárságon van fakkom.

A KÖNYVTÁR története:

2004 március végén kerültek fel polcokra egy kis szobában a könyvek, az iskola régi helyén a  Fő utcai épületben. Majd megkezdődött a könyvek katalogizálása. A könyvtárnak ezen az első állomásán csak 6 diák fért be egyszerre, lapjával.
2006 szeptemberében átköltözött a z állomány egy nagyobb osztályterembe, itt már könyvtári órát is lehetett tartani.
2007. április 19-én ünnepélyes keretek között szentelte fel a könyvtárat Simon János atya, az esemény fővédnöke Habsburg Lotaringiai Mihály volt.
Az állomány alapjait Valter atya teremtette meg, saját könyvtárát adományozva az iskolának, amely 4000 – jobbára szépirodalmi – kötetből állt.
Azóta még két költözésre került sor a könyvtár életében: 2011-ben a Mezőkövesd útra és a jelenlegi épületen belül a földszintről a második emeltre. Azóta sok új dokumentummal gyarapszik, még ma is…