Szent II.János Pál Iskolaközpont logo

Szent II. János Pál Iskolaközpont

Fenntartónk

KRISZTUS LÉGIÓJA – REGNUM CHRISTI

A Krisztus Légiója Kongregáció egy 1941-ben Mexikóban alapított, Krisztus központú, kontemplatív és evangelizáló, pápai jogú szerzetesrend, amely ma húsz országban van jelen. A hívők aktív bevonásával, az újevangelizáció szellemében működő apostoli programjaikon keresztül a püspökökkel együttműködve vesznek részt a helyi egyház szolgálatában. Jelmondatuk: „Jöjjön el a te Országod” azt a vágyukat fejezi ki, hogy Krisztus Országa jelen legyen az emberek, a családok és a társadalom szívében, s ezáltal növekedjék Isten dicsősége.

2008-12-21_petersplatz_1A Kongregációval szorosan együttműködő és vele azonos karizmájú és lelkiségű Regnum Christi Mozgalom főként világi tagokból áll, akik a Mozgalom programjai révén intenzívebben élik meg keresztény hivatásukból eredő apostoli küldetésüket. A különféle korosztályokat megszólító apostoli munkáik sokféle lehetőséget kínálnak az egyház építésére, hogy ezeken keresztül a katolikus hívek tevékenyen részt vállalhassanak embertársaik szolgálatában.

Iskolaközpontunk a Krisztus Légiója Kongregáció fenntartásában működik. A légiós atyák a diákokkal folytatott lelki beszélgetések, szentmisék, gyóntatás, közösségi programok, lelkigyakorlatok és apostoli munkák révén segítik az ide járó gyerekeket, hogy megtapasztalhassák, mit jelent Jézus barátjának és tanítványának lenni. Célunk, hogy katolikus hitüket tudatosan vállaló és megélő fiatalok kerüljenek ki iskolánk padjaiból.

Tovább a Krisztus Légiója (Regnum Christi) honlapjára »

Regnum Christi

Regnum Christi iskolák világszerteRegnum Christi iskolák

A Regnum Christi iskoláinak alapelvei >>

Fegyelmezés nevelési céllal (alapelvek és szabályok) >>

Regnum Christi Iskolák