Szent II.János Pál Iskolaközpont logo

Szent II. János Pál Iskolaközpont

NET

A NET a legkisebbeknek szóló apostoli munkánk. Ez a program a gyerekekkel ismerteti meg Jézust, vonzóvá teszi az Ő követését, játékosan és sokat beszélgetve megtanítja nekik azt, hogyan lehetnek ők is Krisztus apostolai, hogyan világíthatnak az életükkel a társaik között. Célunk, hogy a szülőkkel karöltve neveljük a kicsiket Jézus Krisztusnak elkötelezett keresztényekké.

Minden megkeresztelt embernek feladatai vannak az Egyházban. Jézustól ezt a parancsot kaptuk: “hirdessétek az Evangéliumot minden népnek”. II. János Pál arra kérte a keresztényeket, hogy evangelizáljuk újra a világot, és ezen belül Európát is, hogy egy emberibb, barátságosabb társadalomban élhessünk. Erre a felhívásra válasz a NET.

Mexikóból indult ez a katolikus gyerekprogram, mely játékos formában közvetíti a hit tartalmát, Jézus örömhírét:

Kicsoda Jézus Krisztus?
Milyen szerepe van az életemben?
Mit kell tennem, hogy Őt kövessem?
Mi az imádság?
Hogyan lehetünk az Egyház élő kövei?
Hogyan lehetünk a szeretet apostolai? …

Itt nem tisztán ismeretátadás történik, inkább a keresztény élet szépségeinek közös megtapasztalása. A gyerekek aktívan vehetnek részt az életkori sajátosságaiknak megfelelő lelki programokon. Fontos számunkra, hogy ne csupán előadásokat hallgassanak meg, hanem maguk is részesei legyenek minden egyes mozzanatnak. A természetestől haladva a természetfeletti felé, a kapott ismereteket mindig átültetik a gyakorlatba, hogy így sajátítsák el hitünk tartalmát, és legyenek egyre inkább Krisztus aktív kis apostolaivá.

A NET program minden foglalkozását ezzel a szemlélettel szervezzük – a tanév közben éppúgy, mint a táborok ideje alatt:

„Magyarázd el, és elfelejtem.

Mutasd meg nekem, és emlékezni fogok rá.

Engedd, hogy tegyem, és megértem!” 

(Konfuciusz)