Szent II.János Pál Iskolaközpont logo

Szent II. János Pál Iskolaközpont

Tankönyvrendelés 2019/2020-as tanévre

Kedves Szülők!

Ismét elérkezett a tankönyvrendelés ideje.

Néhány tudnivaló:

 • 1-9. évfolyamon minden tanuló térítésmentesen kapja a tankönyvet, nem kell hozzá kitölteniük a tanulói tankönyvtámogatási nyomtatványt.
 • 10-11-12. évfolyamon csak azok térítésmentesek, akik jogosultak az ingyenes tankönyvre és a tankönyvrendelővel egyidejűleg leadják az igénylőlapot a tanulói tankönyvtámogatáshoz (jelen e-mailhez csatoltam, és a honlapon is fent van)
 • 1. és 2. évfolyamon nincs tartóskönyv, mindent megtarthatnak
 • 3.-9. évfolyamon mindenki és 10-11-12. évfolyamon a jogosult tanulók a normatív kedvezmény igénybevétele szerint könyvtári könyveket kapnak.
 • A normatív kedvezmény igénybevétele:
 • Az ingyenes tankönyvet iskolánk könyvtári kölcsönzéssel tudja biztosítani, azaz a tankönyveket (szeptembertől júniusig) kölcsönözik a tanulók. A könyvtárból kölcsönzött tankönyveket a tanév végén visszakérjük. (Szükség esetén hosszabbítható a kölcsönzés ideje.)
 • Amennyiben a tankönyvek elvesznek vagy megrongálódnak, azokat a tanulónak tanév végén pótolnia kell vagy meg kell térítenie az árát! Ahhoz, hogy a tanuló ingyenesen kapjon használatra tankönyvet, szükséges az igénylőlap határidőn belüli leadása és a kedvezményre való jogosultság igazolása!
 • Kérjük, hogy a mellékelt „Igénylőlap tanulói tankönyvtámogatáshoz” nevű nyomtatványt azok töltsék ki, akik 10-11-12. évfolyamon jogosultak és szeretnék igénybe venni a könyvtárból kölcsönözhető ingyen tankönyv lehetőségét. (A szülői aláírást ne felejtsék el a lapról!)

Jogszabályi háttér: 1265/2017. (V.29.) határozat; 2016. évi XC. tv. 7. melléklet III. pont; 17/2014. (III.12.) EMMI rendelet (tankönyvrendelet)

A mellékletben lévő tankönyvigénylő lapot csak annak kell kitölteni és visszaküldeni, aki:

 • 10-11-12. évfolyamon fizetős státuszú (nem jogosult ingyenes tankönyvre)
 • 1-9. évfolyamon szeretné megvásárolni valamelyik tankönyvet (könyvtári tartós könyv helyett új, megtartható könyvet kér)
 • van olyan tankönyv a listán, amit nem kér (pl meg van a családban, egyéb úton szerzi be)

A mellékletben lévő pdf fájlok a következő tanévi osztályoknak megfelelően vannak elnevezve.

A tankönyvigénylő visszaküldésének határideje: április 24. szerda

A tankönyvigénylőket akár e-mailben, akár nyomtatva is eljuttathatják hozzám.  Ha valami nem egyértelmű, vagy kérdésük van, forduljanak hozzám e-mailben:

 e-mail címen.

Tisztelt Szülők! A tankönyv nagyon sokba kerül, és az iskolának nincs lehetősége visszáruzni. Ezért kérem, hogy akinek gyermeke az új tanévet másik iskolában kezdi, e-mailben jelezze nekem, hogy ne rendeljek feleslegesen tankönyvet. Segítségüket köszönöm!

Ettől a tanévtől a Mozaikos és Műszaki kiadós (MS és MK) tankönyvek lekerültek a tankönyvlistáról, és a magasabb szintű nyelvkönyvek sincsenek rajta. Ezekre a tankönyvekre a normatívát nem lehet igénybe venni, amennyiben ezeket a könyveket szeretnénk használni, az árukat az iskolának kell kigazdálkodnia.

Mivel az iskolára a tankönyv költsége nagy terhet ró, ezért ebben az évben is fogjuk kérni a szülőktől, hogy a nyelvkönyveket vagy azok egy részét mindenki fizesse! Természetesen ez csak kérés, és ha valaki nem tudja megtenni, semmilyen hátrányt nem szenved e miatt.

Minden segítséget megköszönünk!

Várom jelentkezésüket.

Üdvözlettel:

Fesztóry Zsuzsanna

iskolatitkár

Mellékletek: 

Igénylőlap tanulói tankönyvtámogatáshoz

Tankönyvrendelés 1.évf.

Tankönyvrendelés 2.évf.

Tankönyvrendelés 3.évf.

Tankönyvrendelés 4.évf.

Tankönyvrendelés 5.évf.

Tankönyvrendelés 6.évf

Tankönyvrendelés 7.A.

Tankönyvrendelés 7.B

Tankönyvrendelés 8.A

Tankönyvrendelés 8.B

Tankönyvrendelés 9.A

Tankönyvrendelés 9.Kny

Tankönyvrendelés 9.B

Tankönyvrendelés 10.A

Tankönyvrendelés 10.B

Tankönyvrendelés 11.A

Tankönyvrendelés 11.B

Tankönyvrendelés 12.A

Tankönyvrendelés 12.B